De Vastgoedfraude by Vasco van der Boon, Gerben van der Marel

By Vasco van der Boon, Gerben van der Marel

Op thirteen november 2007 doen zeshonderd rechercheurs en dertig officieren van justitie op ruim vijftig adressen in Nederland invallen. Een strafrechtelijk onderzoek legt een wijdvertakt fraudenetwerk aan de best van het Nederlandse bedrijfsleven bloot. De omvangrijke fraude met vastgoed van bedrijven als Philips, ABN Amro en Rabobank die justitie in kaart brengt, is gepleegd onder de ogen van gemeentebesturen en bekende Nederlanders als Joop van den Ende, Hans Wiegel, Jan Hommen en John Fentener van Vlissingen.

De verdachte projectontwikkelaars, pensioenfondsdirecteuren en vastgoedhandelaren konden jarenlang, met hulp van accountants, bankiers en notarissen, ongestoord tientallen miljoenen bij hun bedrijven wegsluizen, zo is de verdenking. Het voormalige Bouwfonds en Philips Pensioenfonds claimen een kwart miljard euro schade te lijden.

In het najaar van 2009 begint het monsterproces. Sinds de spectaculaire inval van justitie in 2007 volgen de journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel voor Het Financieele Dagblad de ontwikkelingen in de zaak rond de grootste bedrijfsinbraak in Nederland ooit. De vastgoedfraude beschrijft voor het eerst de duistere kant van de Nederlandse vastgoedwereld, met zijn ons-kent-ons-cultuur, het gunnen van het grote geld en slapende toezichthouders.

Show description

Read Online or Download De Vastgoedfraude PDF

Similar Other books

Learning Core Audio: A Hands-On Guide to Audio Programming for Mac and iOS

Audio can have an effect on the human mind within the strongest and profound methods. utilizing Apple’s center Audio, you could leverage all that strength on your personal Mac and iOS software program, enforcing positive factors starting from audio seize to real-time results, MP3 playback to digital tools, net radio to VoIP aid.

Manual de ginecología natural para mujeres

Los angeles autora compara los métodos de los angeles medicina oficial con aquellos que ha ido experimentando en el centro piloto que constituye el Dispensario para mujeres de Ginebra, fundado en 1978. l. a. medicina artful, que recupera el conocimiento de muchas plantas medicinales, puede reforzar el sistema de defensas y evitar precipitadas in

Never plead ignorance

By no means plead lack of understanding, in regards to the seen lifestyles of Allah, that evolution is a deceit and Allah creates every little thing, in regards to the surprising good points of dwelling beings surrounding you, the every thing you own is a favour from Allah, of the truth that you will not remain lengthy during this global, of the truth that demise is inevitable, of the truth that the Qur'an is the simply e-book and that you'll be judged in response to it, concerning the voice of your sense of right and wrong, of that incontrovertible fact that Allah instructions guy to behavior himself appropriately, of the truth that disbelief, is the resource of all wickedness, in regards to the life of the hereafter and the day of judgement, of the truth that the hell is a spot of torment for all eternity, that subject is just a picture, that point is a variable notion and that every little thing is predestined

Additional resources for De Vastgoedfraude

Example text

Hij is de man met de hoogste functie in de lange lijst van verdachten. Gearresteerd wordt Hakstege niet, wel wordt hij afgeluisterd. Op 13 november 2007 belt de gepensioneerde grote baas van ontwikkelaar Bouwfonds vanuit zijn vrijstaande villa tussen Woubrugge en Alphen aan den Rijn naar BMW-dealer Hans Evers. Of hij onmiddellijk een auto bij hem kan huren. Als de medewerker die Hakstege aan de lijn heeft navraag doet, wordt Hakstege even in de wacht gezet. Inmiddels is wereldkundig gemaakt dat justitie een megaonderzoek naar zijn bedrijf is gestart.

Is dat op basis van gelijkwaardigheid? Of speelt u de bal naar hem toe? ’ Ook geen commentaar. 44 uur met het zetten van de handtekening van de hoofdverdachte onder het proces-verbaal met de code V01-01. Later zegt Van Vlijmen tegen de hulpofficier tijdens het verhoor in verzekeringsstelling dat de verdenkingen ‘onzin’ zijn. De volgende dag zegt hij op het politiebureau in Tilburg dat hij een ‘schoon geweten’ heeft. Van Vlijmen zegt het niet gemakkelijk te hebben. ’ Hij wil ‘best een open dialoog aangaan’.

Ogenschijnlijk uit het niets drommen FIOD-ECD’ers de met siertegels geplaveide voortuin in en bellen aan. Pas na lange tijd sloft Frencken naar de deur. Hij wordt gearresteerd en zijn huis wordt urenlang minutieus doorzocht op alles van waarde. Ze vinden in de slaapkamer kostbare juwelen en de sleutels van een Ferrari. Enkele opsporingsambtenaren watertanden van de collectie bijzondere elektrische gitaren, een passie van Frencken. Ze worden vergezeld door directeur Hessel Schuth van het Bureau Ontnemingswetgeving van het Openbaar Ministerie, kortweg BOOM.

Download PDF sample

Rated 4.80 of 5 – based on 27 votes